Загальна кількість переглядів сторінки

http://www.clocklink.com/clock_history

вівторок, 31 березня 2020 р.

Дистанційне навчання. 9 клас. Контрольний диктант

До уваги дев'ятикласників!
Текст контрольного диктанту 
(виправити помилки, поставити розділові знаки, роботу надіслати вчителю)

Чи є щось на світі гарніше за виликодній світанок?! Дзвони над силом не звонять а виспівують велику радість «Хрестос воскрес!». Сило неспить воно ж чикало цієї радості й іде назустріч їй до церкви. З уст в уста передається щаслива вісьть «Хрестос воскрес!» - «Воістину воскрес!»
            Яка це добра і світла година коли сило йде на великдень до церкви! Вийнято зі скринь найкращий одяг. Вишивані сорочки на яких барвляться квіти і чарують око придивні узори вишивані кептарики брилики на хлопчиках віночки і стрічки на дівчатах усе нове одягнуте сьогодні в перше бо цілий рік готувалися до великодня. Сплетені з лози кошики прикрашені вишиваними рушнеками.
            А церква і довкола церкви мов великий живий квітник. Люди прийшли посвятити паску. Сило стоїть у красі й душевній просвітленості. Серце звернуте до неба і тиша така звінка ніби щойно над цим окрайцем української землі перелетіли св’яті.
            Встало сонце. Люди урочисто виходять із церкви хрестуються і дарують одні одним писанки і пасочки. Св’ячена вода  скроплює паску і нашу долю. А з неба скрапне теплий дощик і засвітить веселка.